Rulouri Aluminiu

Rulourile exterioare din aluminiu sunt nu doar sisteme de umbrire eficiente (fac intuneric complet in pozitia „inchis” sau pot doza lumina, in pozitii intermediare) ci si sisteme de izolare termica si fonica excelente. Izolarea termica (datorata lamelelor umplute cu spuma poliuretanica) poate suplini cu succes aportul unui aer conditionat, „salvand” in plus sau in minus pana la 3 grade C, in functie de anotimp. Aveti protectie sporita asadar atat la canicula cat si la ger! Izolarea fonica deasemenea este foarte pregnanta: folosirea rulourilor la ferestre va scuteste de cativa decibeli buni, in cazul in care in fata blocului dvs porneste, de exemplu, alarma unei masini. Pentru un somn bun noaptea recomandam sa folositi cu incredere aceste sisteme la ferestrele apartamentelor de bloc cu ferestre spre arterele intens circulate de tramvaie. Protectia la intemperii a geamurilor (cum ar fi grindina si vantul puternic) dar si a garniturilor termopanului la ploaie si viscol nu trebuie nici ea neglijata, in enumerarea avantajelor pe care vi le ofera rulourile exterioare din aluminiu. Designul elegant al rulourilor din aluminiu se integreaza perfect in ansamblul general al locuintei dumneavoastra, existand o gama variata de nuante si culori, atat RAL uni cat si imitatie de lemn. Calitatea antiefractie a rulourilor din aluminiu, aceste sisteme compacte si solide, va protejeaza mai ales in cazul parterelor fara grilaje, descurajand tentativele de fortare din exterior a ferestrelor dvs. Rulourile manuale pot fi prevazute cu bolturi manuale sau automate atasate lamelei finale. Rulourile motorizate pot fi prevzute cu o gheara (clema) suplimentara antiefractie la motor sau pot fi chiar programate sa se ridice si sa se coboare la anumite ore (de la un panou central sau, eventual printr-o o aplicatie instalata pe smart-phone), pentru a simula prezenta in casa. Pentru cazuri extreme, puteti comanda la noi rulouri cu lamele extrudate din duraluminiu, mai rezistente chiar decat grilajele otelite la fortarea din exterior.

rulou-dublu-sensrulou-cu-plasa

Rulouri exterioare din aluminiu cu plasa incorporata

Daca nu aveti la fereastra rulou cu plasa si doriti totusi plasa, va oferim solutia profilelor de compensare. Putem monta atat plase simple cat si plase rulou la ferestrelecare au rulouri dar acest lucru presupune demontarea ruloului existent! Pentru a evita acest inconvenient, este bine ca, inainte de a comanda rulourilor exterioare, sa  va ganditi bine pe care ochi de geam doriti si plasa anti – insecte. Scutim astfel un efort iar dvs veti beneficia de un aspect mai compact al ansamblului fereastra- rulou aluminiu – plasa rulou. Este bine sa stiti ca plasa rulou creste pretul total al sistemului cu 40 eur / mp, in timp ce demontarea + montarea ruloului + profilele de compensare + caseta completa a plasei montate neincorporat, va pot costa dublu.

Motorizarea rulourilor din aluminiu exterioare. Motoarele rulourilor sunt de forma cilindrica, avand diametre sun diametrul axului, deoarece trebuie sa intre perfect in interiorul acestuia. Enumeram in continuare:

-Motoare pentru ax de 40, de 60 sau de 70 mm cu receptor incorporat, de diferite puteri (daN) in functie de masa in kg  a lamelelor, care trebuie ridicata.

-Telecomenzi cu 1, 4, 8 sau 15 canale, telecomenzi breloc, telecomenzi speciale.

-Receptor telecomanda separat.

-Intrerupator de doza

-Buton sus – jos aplicat sau buton rotativ aplicat cu revenire

-Intrerupator exterior cu cheie

-Cabluri coaxiale, stechere si prize la 220 V sau 230 V

O actionare speciala a ruloului este cea cu manivela care poate fi folosita atat ca rezerva la actionarea motorizata (in cazul in care “cade” curentul), cat si de sine statator, pentru rulourile mari sau usile de garaj unde nu se doreste incarcarea suplimentara a pretului cu componente electrice. Manivela poate fi simpla, cu carlig sau manivela speciala pentru motor, caz in care inclusiv motorul se comanda special adaptat.

Accesorii de montaj: rulment metalic si suport metalic de rulment; placuta metalica cu pivot si roata de antrenare; terminatie din plastic pentru rulment sau pentru reductor; terminatie din aluminiu cu pivot ajustabil; ghiduri PVC pentru lamela cu rola metalica si opritoare ascunse din PVC; sigurante cu inel si sigurante cu pivot; accesorii pentru lamela terminala: zavoare, bolturi manuale sau automate, cu arc; accesorii pentru usi – rulou cu arc, fara tabachera: arc pretensionat, broasca lamelara cu cheie; dopuri mascare suruburi si dopuri pentru lamele.

Trimitem operativ calculatii de pret la cerere, precum si informatii tehnice.