Rulouri Exterioare Aplicate

Rulourile exterioare aplicate sunt cele mai cautate sisteme de acest fel deoarece se pot comanda pentru orice tip de fereastra si in orice moment dupa ce aceasta a fost montata. Rulourile de acest fel sunt foarte simple din punct de vedere constructiv si se aplica la suprafata ferestrei (cu sau fara distantare (prin profile de compensare) fata de tocul exterior. Un alt tip de montaj, un pic mai complicat, este montajul cu fixare pe peretele exterior de beton sau caramida, caz in care ramane un spatiu de aer mai mare intre suprafata vitrata a geamului si covorul de lamele al ruloului.

DHN asambleaza si monteaza aceste sisteme folosind urmatoarele componente: caseta cu capace din aluminiu, ax de rulaj, lamele din aluminiu ambutisat sau extrudat, ghidaje laterale simple sau duble, tabachere de pozitionare a actionarii, profile de compensare si alte accesorii simple (bumbi de mascare, snur sau chinga de tragere etc). Optional, oferim motorizare constand in: motoare electrice cilindrice de diferite puteri, receptoare, butoane simple sau multiple de actionare, telecomenzi cu una sau mai multe canale, cabluri si stechere alte accesorii de montaj.

Caseta din aluminiu tesita frontal la 45 grd, avand grosimea tablei de 1 mm, prevazuta cu capace de aceeasi forma in capete, poate fi de urmatoarele sectiuni, in functie de inaltimea maxima admisa a ruloului propriu-zis:

Caseta de 137 mm Hmax = 1600 mm
Caseta de 150 mm Hmax = 1990 mm
Caseta de 165 mm Hmax = 2470 mm
Caseta de 180 mm Hmax = 3020 mm
Caseta de 205 mm Hmax = 4210 mm

Axul de rulaj octogonal este inima sistemului de actionare, deoarece el aduna covorul de lamele la strangerea ruloului in caseta. Axul este de forma octagonala si este confectionat din otel zincat, rezistent la mari variatii termice cat si la rugina. Constructiv, el este prevazut cu lamele de arc lamelar care amortizeaza socul derularii prea rapide si cu opritor antisoc la rularea lamelelor in caseta. Dimensiunile standard ale axului octogonal livrat brut sunt:

40 X 0,5 X 6000 mm;     60 X 0,6 X 6000 mm;    70 X 1,2 X 6000 mm.

Lamele din aluminiu ambutisat umplute cu spuma poliuretanica, sunt taiate la dimeniunea ferestrei apoi intretesute si sigilate cu mici capace din PVC, inainte de livrarea ruloului propriu-zis. Lamelele poloneze cu care lucram au latimea standard de 39 mm, uneori, pentru rulourile mari, se folosesc si lamele de 45 mm (exemplu, la o vitrina de magazin stradal) dar si lamele de 55 mm sau 77 mm, caz in care un rulou exterior din aluminiu devine practic usa de garaj (sau de stand expozitional). Lamela finala a ruloului exterior este de regula din aluminiu extrudat (dural) sau otel, pentru o rezistenta sporita la fortarea din exterior avand prevazuta in canelura si o garnitura de cauciuc, pentru etansare perfecta.

Culori lamele standard: alb sau maro RAL 8014 (deschis) sau maro RAL 8019 (inchis), eventual si silver (argintiu);

Culori lamele uni: toate celelalte culori din gama RAL

Culori lamele imitatie lemn: stejar auriu, nuc, mahon, stejar inchis si venghe.

Ghidaje laterale din aluminiu au dimensiunea de 53 x 22 mm; de fapt, materialul lor este duraluminiu extrudat cu sectiune simpla (camera activa si camera „moarta”) sau cu sectiune dubla, pentru legarea a doua rulouri unul de altul. Exista si ghidaje duble pe lungime, pentru folosirea in cazul plaselor rulou incorporate in aceeasi caseta cu ruloul din aluminiu. Toate sectiunile ghidajelor, atat cele pe lungime cat si cele pe latime sunt prevazute cu perii de etansare impotriva prafului.

Tabachera este o caseta mica, eleganta, din aluminiu lucios, in aceeasi culoare cu ghidajele si caseta, in care colecteaza snurul sau panglica de actionare. Ea se monteaza in interiorul incaperii, pe tocul ferestrei sau pe perete, in pozitia convenabila (stanga sau dreapta) pentru actionarea usoara. Snurul se infasoara in jurul unui arc de foi, in interiorul tabacherei, pe masura ce ruloul se ridica in caseta. In sens contrar, snurul se elibreaza din tabachera, gravitatia facand lamelele sa coboare, pana la obtinerii obturatiei dorite. Ghidajul cu arc pentru tabachera este interschimbabil. Avand garantie 3 ani, este unul din putinele repere ale rulourilor montate de noi care a necesitat service, de-a lungul timpului. Tabachera poate fi:

-cu snur alb, maro sau satirat

-cu chinga (panglica) alba sau maro

rulou-nuc rulou-cu-plasarulou-aplicat-pe-perete-cu-plasa-normala   rulou-maro rulouri-antiefractie-2 rulouri-argintii-3-bucrulou-argintiu-1