Plase Insecte

PLASE DE INSECTE – SECTOR 4 (Tineretului – Timpuri Noi)

DHN confectioneaza si monteaza plase de insecte (denumirea oficiala este „plase anti-insecte” sau „plase anti -tantari”), astfel: plase simple – pe balamale si snapere), plase tip rulou, plase glisante si plase armonica (plise, cu strangere laterala). La toate reperele din aluminiu (rame, ghidaje sau casete) ale plaselor de insecte va oferim standard culorile alb sau maro (RAL 8014 sau 8019) la acelasi pret, dar si optiunea imitatiei de lemn.

Efectuam reparatii la plase vechi, de toate tipurile, cu inlocuire de repere defecte.

Plase Anti Insecte Simple (pe balamale)

Plasele simple se deschid in oglinda fata de ochiul mobil al ferestrei termopan, fiind montate pe 2 balamale din plastic, cu inchidere in 2 snapere (sau 2 perechi de contacte magnetice) pe latura opusa balamalelor; pe aceeasi latura, dar in interior, se monteaza manerele de tragere pentru inchiderea cu clic; daca nu se doreste deschidere (exemplul ferestrelor de parter cu grilaj), atunci plasa nu are nevoie de balamale pe una din laturi, acestea inlocuindu-se tot cu snapere sau magneti; plasele pe balamale  se confectioneaza din:

-rame de aluminiu standard, imbinate in 4 colturi pentru obtinerea unui dreptunghi sau patrat; aceasta forma geometrica poate fi impartita in 2 sau mai multe ochiuri, pentru a evita flambarea lungimior mari de rama; bara de 6 m (livrare standard) se decupeaza prin taiere cu ferestraul circular pentru a obtine laturile unei plase de insecte gata de montaj; aceasta bara este obtinuta de la furnizorul nostru de tamplarie din aluminiu prin extrudare din teava patrata, avand latimea de 25 mm si adancimea de 15 mm. Grosimea tevii patrate este de 1 mm “in carne” iar culorile standard la rame, culori obtinute prin vopsire in camp electrostatic sunt alb sau maro (maro inchis sau maro deschis); tevile patrate sunt canelate pe una din muchii, pentru introducerea chederului;

-cheder de cauciuc sau snur din profil cauciucat rotund striat (0,5 cm in diametru) care poate fi alb sau negru (standard); chederul se monteaza prin presare in canelura (santul) ramei de aluminiu, fara sa fie vizibil din interior si fara a afecta aspectul compact, vazut din exterior;

-plasa propriu-zisa (sita) din fibra de sticla gri cu ochiuri fine, livrabila la latimi de 0,8 m, 0,9 mm, 1 m, 1,1 m si 1,2 m; sita se monteaza pe rama cu ajutorul unui roluitor care o fixeaza si o intinde prin presarea peste ea a chederului de cauciuc, taindu-se apoi surplusul de plasa care depaseste canelura.

-accesorii din PVC: coltarele de imbinare ale muchiilor ramei de aluminiu si manerele de actionare care pot fi deasemenea albe sau maro.

-accesorii din aluminiu: L-uri de prindere ale traverselor de intarire in cazul plaselor de usi de balcon de exemplu dar si in cazul suprafetei mari a unei ferestre, pentru a evita flambajul.

-profile de compensare (precadru) pentru montajul distantat fata de tamplarie in cazul usilor de balcon sau de intrare cu clanta sau maner exterior, pentru a evita ruperea sitei.

Masuratori

Pentru comanda de executie la plasele de insecte se masoara „golul de aer” al ochiului de geam, dupa deschidere, respectiv dimensiunile interioare ale tocului fix sustinator: L X H (cm).

Pret standard

Pentru un ochi de geam normal (70 X 110 cm), pretul standard a unei plase de insecte simple (alba sau maro) este de 50 de lei, la care se adauga montajul, minim 25 lei, in functie de distanta si conditii.

2.Plase Anti Insecte Rulou (cu rulaj in caseta superioara)

Plasele rulou se deschid prin rulaj vertical al sitei, pana cand aceasta dispare complet in caseta de aluminiu, fixata in partea exterioara superioara a ochiului de geam mobil. Plasele rulou au avut de-a lungul timpului o evolutie foarte buna a calitatii cu ieftinirea spectaculoasa a pretului. Spre deosebire de vechile plase rulou de origine turceasca, dotate cu carlige de agatare din plastic (extrem de putin fiabile si nu prea rezistente la intemperii), plasele din ultimii ani confectionate cu repere din Grecia, Polonia sau Ungaria, sunt acum de 2 ori mai ieftine si de cateva ori mai rezistente in timp. Acest fapt se datoreaza inovatiei, respectiv atat extrudarii inteligente a profilelor de aluminiu de contact (s-au eliminat carligele din plastic) cat si calitatii sitei (acum confectionata din fibra de sticla ignifuga).

Plasele rulou confectionate si comercializate de noi urmaresc principiul mentenantei in timp, fiind confectionate din materiale inovative, astfel:

-caseta din aluminiu extrudat de forma semicilindrica sau cu sectiune trapezoidala;

-ghidajele laterale ale plasei (se livreaza la maxim 6 m lungime) prevazute cu perii de etansare;

-bara inferioara care se cupleaza prin propria sectiune in profilul de aluminiu in sectiunea profilului de baza, prevazuta de asemenea cu perii;

-sita fina confectionata din fibra de sticla ignifuga; latimi de livrare: 160 sau 240 cm

-kit cu accesorii mici din PVC: snur cu contragreutate de orice lungime se doreste si manere care gliseaza in canelura barei inferioare si coltare plastic 20 X 40 mm;

-frana siliconica (optionala), care reduce viteza de ridicare a plasei si astfel ii prelungeste durata de viata.

Avantaje fata de plasele simple

-sunt mult mai fiabile fata de plasele simple;

-nu necesita reparatii si schimbare de sita anual deoarece iarna, sita se ridica si este integral protejata in caseta;

-etansarea fata de tantari, musculite si insecte foarte mici este mult mai buna;

-pot fi montate in aceeasi caseta cu rulourile exterioare din aluminiu dar si ulterior montarii.

Masuratori

Masuratoarea unei plase rulou va tine cont de dimensiunile maxim admise: Lmaxim = 2 m si Hmaxim = 2,5 m. Pentru comanda ferma de executie la plasele de insecte rulou se masoara „golul de aer” al ochiului de geam, dupa deschidere, respectiv dimensiunile interioare ale tocului fix sustinator: L X H (cm) la care se adauga pe latime 7 cm iar pe inaltime 7,5 cm, obtinandu-se astfel, dimensiunile de gabarit.

Pret standard

Pentru un ochi de geam normal (70 X 110 cm), pretul standard a unei plase de insecte simple (alba sau maro) este de 150 de lei, la care se adauga montajul, minim 50 lei, in functie de distanta si conditii. Trimitem la cerere tabelar, preturile pentru distribuitori la plase anti-insecte tip rulou SITAL – Grecia, confectionate, preturi in EURO fara TVA.

plasa pe balamale

pl rulou plasa rulou maro