Montaj Tamplarie

Comanda tamplarie

Comanda tamplariei se face pe baza unui tablou de tamplarie care contine dimensiunile de executie si simbolurile care desemneaza sensurile deschiderilor la ferestre si usi. Cati dintre clienti sunt constienti insa de importanta micilor detalii in constructia usilor si a ferestrelor? Iata ce trebuie sa stiti neaparat inainte de a comanda: ca profilul trebuie sa fie armat si ca exista grosimi si mai mari, de 1,5 mm la teava zincata interioara, grosimi recomandate la structuri de tamplarie mari (de peste 1,5 m / latura) cu sau fara deschideri; ca sticla e bine sa fie de import (Pilkington sau Saint Gobain) iar feroneria e bine sa fie germana iar nu turceasca; ca puteti opta oricand pentru o varianta mai avantajoasa economic a sistemului de tamplarie PVC dar si pentru foarte multe accesorii optionale care sa va faca viata mai usoara.

Masuratori tamplarie

Masuratorile pentru comanda tamplariei, se fac de echipa executantului. In cazul in care beneficiarul da comanda pe dimensiuni pe care le detine in prealabil, acesta va garanta pentru ele indiferent daca doreste sistemele cu montaj sau fara montaj. Distanta optima fata de glafuri si termosistem este 0,5 – 1 cm dar poate fi si 2 cm in cazul in care exista un decalaj mare intre glafurile interioare si cele exterioare. Rostul poate fi mai mare de 1 cm din urmatoarele motive: pentru a nu afecta contactul cu aerul al profilelor, pentru aspect sau pentru a permite ulterior montarea termosistemului si, eventual a rulourilor exterioare.

Montaj propriu-zis

Pozitionarea optima fata de orizontala si verticala se realizeaza folosind penele de lemn perimetral si nivela cu bula (polobocul). Suruburile de montaj pot fi cu dublu filet sau simple dar ajutate de dibluri pentru beton sau caramida. Regula principala la infiletarea lor este sa nu fie mai aproape de 15 cm de un colt sau un T al profilelor. Mascarea capului ascuns al surubului de montaj se face prin capacele ornament iar penele de montaj se scot la final, completandu-se cu spuma poliuretanica golurile ramase. Pentru fixare in perete de beton este necesara o lungime minimă de 30 mm, in lemn minim 45 mm, in caramida plina o lungime minimă de 40 m iar în blocuri din BCA şi caramida cu goluri minim 60 mm. La constructiile cu inalt grad de securitate de pot folosi ancore si balamale suplimentare precum si alte fixari suplimentare. Problemele cu infiltratiile de apa pot apare daca se taie spuma si apoi se lasa neizolata cu termosistem sau hidroizolatie.

Garantii, mentenanta si servicii 

Garantiile oferite de compania noastra sunt: 7 ani la profile, 5 ani la sticla termoizlanta, 3 ani la feronerie si 2 ani la montaj.