Ferestre Ieftine

Profilele Otto Richter sau Weiss Profil, cele mai ieftine profile de calitate de pe piata romaneasca, se fabrica sub licenta germana atat pe 3 camere cat si pe 5 camere. Pretul unei ferestre identice dimensional si similare ca numar de camere este cu 15 % mai mic decat al ferestrelor Rehau Ecosol, ca referinta. Profilul Otto are 2,5 mm „in carne” si doar 5 cm lat la cel economic de 3 camere in loc de 6 cm lat la Rehau 5 camere. Acest aspect poate fi interesant pentru spatiile inguste (ferestre de baie, usi debarale sau pentru vitrinele cu nevoie de suprafata vitrata mai mare). Atat Otto Richter cat si Weiss Profil se preteaza la foliere termica imitatie de lemn, in aceleasi culori si modele ca si profilele Rehau.

IMGP6304 IMGP6306

O fereastra din tamplarie pvc sau aluminiu pentru cladiri este un sistem format din:
-rame confectionate din profile de diferite grosimi si sectiuni, sudate in forme dreptunghiulare sau dupa alte forme geometrice (trapez, triunghi, cerc etc), albe sau vopsite in camp electrostatic in culori RAL sau infoliate in Renolit imitatie de lemn de diferite esente (nuc, stejar auriu, stejar inchis, mahon, venghe etc);
-feronerie constand in: tije metalice (platbenzi) de legatura (denumite si „spaniolete” si „foarfeci”), manere de actionare si balamale de diferite marimi si forme, blocatoare, bumbi si alte accesorii metalice;
-suprafata de vitraj care poate fi sticla (simpla, termopan sau tripan), policarbonat sau panel PVC, insotita de garnituri si baghete de prindere acestea fiind pretabile la a se monta prin batere fortata in canelurile ramei.
Tipurile de ferestre comercializate de noi sunt:
-fereastra fixa (vitrina);
-fereastra batanta (oberlicht normal sau cu deschidere inversa);
-fereastra mobila cu deschidere simpla;
-fereastra cu deschidere oscilobatanta;
-fereastra mobila dubla cu doua deschideri oscilobatante (este posibila fie prin prevederea constructiva a unui stalp pe mijlocul deschiderii duble, fie fara stalp pe mijloc dar numai pe ferestrele duble Geneo).
*Observatii:
-cel mai ingust profil pe care putem face o fereastra sau o usa este de 5 cm (aluminiu „frpt” pentru usi glisante sau pvc ieftin pentru geamurle de baie);
-cel mai lat profil de fereastra pe care il putem face este Synego de 7 camere (11 cm) sau seria mare de la tamplaria de aluminiu Shuco (12 cm).
-toate ferestrele au deschiderile spre interior; pentru optiunea deschiderii spre exterior trebuie folosit un profil de usa cu balamale speciale sau profile de aluminiu tip „aripa ascunsa” pentru pereti cortina;
-nu recomandam montarea sticlei termopan fara rama (pentru a face economie de profil) deoarece ea nu poate fi calata si se risca spargerea dar si aparitia condensului.
-nu se recomanda folosirea de improvizatii de exemplu cu tipuri de profile rectangulare in locul profilelor cu caneluri speciale din termopan, din aceleasi motive.
Dupa sectiunile profilelor, ferestrele comercializate uzual de noi sunt: tricamerale (6 cm latime) si pentacamerale (7 cm latime) dar avem de la Rehau profile cu 6 camere (Geneo) sau cu 7 camere (Synego) la latimi de 11 cm.