Glafuri Ferestre

Glafuri de ferestre

Glafurile sau pervazele de ferestre sunt produse auxiliare tamplariei si pot face diferenta la aspectul final al intregului sistem in functie de calitatea montajului.

Glafurile din PVC albe sau imitatie de lemn au grosimea de 2 cm, sunt in forma de L (cu nas, rotunjire  sau rebord) si se livreaza la latimi de la 10 cm la 35 cm in mod curent, impreuna cu un set de capace laterale pentru fiecare fereastra. Optional oferim, pe langa culorile alb si imitatie lemn, glafuri PVC gri antracit cu capace la culoare. Glafurile PVC se aplica peste pervazul reparat al zidariei dupa uscarea spumei de montaj a ferestrei. Daca glaful se doreste a se monta in acelasi timp cu tamplaria pentru a evita o incarcare inutila cu material, atunci, la proiectarea ferestrei este necesar sa se scada 2 cm pe inaltime (echivalentul grosimii glafului) si sa se suplimenteze comanda cu un profil numit Solbanc. Acest profil costa 2,35 EUR / m + TVA si el permite clipsarea sub tamplarie atat a glafului interior cat si a celui exterior. Glafurile din PVC au preturi standard (albe) cuprinse intre 10 si 20 EUR / m cu montaj inclus iar cele foliate (imitatie de lemn) costa cu 17 % mai mult.

Glafurile din aluminiu se livreaza la aceleasi latimi tot cu set de capace aferent (albe sau maro standard dar si imitatie lemn, optional) cu mentiunea ca profilul in sectiune are forma de Z si sunt mult mai subtiri (0,3 – 0,5 mm), pretandu-se si la folosirea pe post de streasina acolo unde exista cerinta. Pentru latimi de pervaz peste 35 cm sau pentru resedinte de lux oferim sistemele de glafuri Helopal din marmura compozita, specializate atat in interior cat si la exterior. Glafurile din aluminiu albe sau maro au preturi in functie de gramajul dorit si culoare (albe si maro au acelasi pret).  La o fereastra medie, pretul pentru un galf cu latimea de 15 – 20 cm variaza intre 100 si 250 lei / buc, cu capace si montaj incluse.

Catalog glafuri pvc DHN  glaf al albGeam1 cu feronerie de mijloc

glaf mahon glaf venghebalcon 3