Jaluzele Exterioare

Produse relativ nou aparute pe piata romaneasca, jaluzelele exterioare din aluminiu sunt sisteme asemanatoare functional cu rulourile exterioare din aluminiu, deosebirile principale constand in design si in destinatie. Jaluzelele exterioare sunt recomandate in primul rand pentru montajul la cladiri mari de birouri, hale, fabrici sau sisteme de vitrare moderne din sticla si aluminiu, datorita aspectului lor futurist.

Tipul lamelelor la aceste sisteme de umbrire este subtire (1 mm) dar lat (intre 60 si 90 mm), iar actionare se face manual – cu manivela sau electric, cu buton sau telecomanda. Culorile, ca si la rulouri, sunt standard (culori disponibile: alb, argintiu, gri, bej sau maro) sau obtinute prin vopsire in nuante RAL, in camp electrostatic. Tabla de acoperire care imita caseta poate fi in aceeasi culoare cu lamelele.

O jaluzea exterioara din aluminiu are ghidaje laterale pentru lamele (ca si rulourile din aluminiu), ghidaje confectionate din aluminiu extrudat. In loc de caseta exista insa o tabla de acoperire din otel cu elasticitate mare, vopsit in camp electrostatic pe ambele parti.

Comparativ cu jaluzelele orizontale de interior, exista o scarita, doar ca la jaluzelele exterioare din aluminiu scarita este confectionata dintr-un material mai rezistent, numit terilen – acelasi material din care este confectionata si  banda de pliere, care tine locul sforilor de ghidaj.

La actionarea electrica se pot programa mai multe jaluzele pe un buton sau pe o telecomanda multicanal.

Exista multe variante constructive de jaluzelele exterioare din aluminiu, dar cele mai uzitate sunt:

– C 60 – cu lamele de latime 60 mm si cu sectiune transversala in forma literei C

-C80 – cu lamele de latime 80 mm si cu sectiune transversala in forma literei C

-Z90 – cu lamele de latime 90 mm, cu sectiune transversala in forma literei Z, foarte rezistenta la vanturi puternice si asigurand o buna etanseitate fonica.

Montajul acestor sisteme se poate face sub tencuiala sau cu tabla de acoperire, similar rulourilor suprapuse, respectiv aplicate.

Accesorii suplimentare: senzori de soare sau senzor de vant (ca si la copertine). Termen de livrare a comenzii: 3 – 4 saptamani.

Pentru alte detalii, puteti accesa urmatorul catalog: catalogue-exterior-blinds-en-shade-on

Alte sisteme de umbrire exterioare. Tot pentru umbrire exterioara va oferim, in special pentru peretii cortina, o varianta de sistem  cu lamele fixe late si distantate, numita parasolar din aluminiu tip cozoroc.

jaluzele-exterioare-aplicate-si-cu-caseta-ascunsa  jaluzele-exterioare-trapez

parasolar-001jaluzele-exterioare-aplicateroleta-exterioara