Pereti cortina

Peretii cortina din aluminiu cu bariera termica pot fi inlocuiti cu pereti cortina din PVC Rehau, in anumite conditii. Exista si posibilitatea asa numitului glazing structural, sau ferestre cu sprosuri ascunse, aspectul fiind cel al cladirilor „de sticla”.

Peretele cortina este o solutie practica moderna pentru fatade aerate de cladire, un perete fara structura de beton in care poate fi vizibila sticla cu aspect continuu (structural sau semistructural) de regula cu vitraj mare, pentru o luminozitate crescuta in incaperile din interior. Ochiurile de sticla pot fi si incadrate intre stalpi din aluminiu sau PVC cu sprosuri (profile sau montanti) la vedere. Profilele ascunse (glazing structural sau semistructural) dau insa aspectul spectaculos al unei astfel de fatade de cladire, cu atat mai mult cu cat se preteaza si la deschideri de ferestre tip „aripa ascunsa”, adica acele deschideri care trec neobservate din exterior (atunci cand sunt inchise se incadreaza perfect planeitatii uniforme a peretelui de sticla).
La comanda unui perete cortina este foarte important proiectul, care trebuie sa contina seria profilului din cataloagele producatorilor de tamplarie, codul de culoare, deschiderile, calitatea sticlei etc.
Sistemele de pereti cortina cu care lucram (Etem, Schuco, Profilco etc.) au calitate anticondens (dreneaza apa prin directionare spre baza fatadei) iar materialele de sigilare ale sticlei sunt rezistente la razele ultraviolete.
Montajul peretelui cortina se executa cu ajutorul nacelei suspendate pe scripeti, cu schele sau doar cu scari pentru cazul scarilor mai mici de bloc sau vilelor de maxim P + 1. Pentru astfel de lucrari mai mici, este posibil ca raportul calitate / pret sa fie nefavorabil alegerii peretilor cortina din PVC tip Rehau, de exemplu, in locul seriilor mari de aluminiu cu bariera termica ale profilelor din aluminiu.

fatada sala 1 extpanou trapez